ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ

 

Θεματική ενότητα –  “Η Βιοποικιλότητα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο.” 

Οι μαθητές / τριες του γυμνασίου Αγλαντζιάς μαζί με τους καθηγητές κ. Γιώργο Σέκκε και την κ. Μαρία Μέττα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο, και να εμπλακούν σε μια επιμορφωτική Γεωγραφική  εκπαίδευση, με θέμα “Η Βιοποικιλότητα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο.”

Στόχος ήταν, οι μαθητές / τριες να ενημερωθούν για τον συγκεκριμένο τόπο αφού παρουσιάζει ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και γεωλογικό ενδιαφέρον, λόγω του ιδιαίτερου τύπου χλωρίδας και πανίδας που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι  μαθητές / τριες  εμπέδωσαν κάποιες εννοιολογίες που αναφέρονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος. Περπάτησαν, γνώρισαν και μελέτησαν την περιοχή του Κάβο Γκρέκο το οποίο παρουσιάζει και άλλα σημαντικά γεωμορφολογικά στοιχεία. Επιπλέον, μέσα από μελέτη πεδίου οι μαθητές / τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την βλάστηση της περιοχής και κατονόμασαν βασικά είδη φυτών σε σχετικά φύλλα εργασίας που τους δόθηκαν.

 CAPE GRECO PIC 1CAPE GRECO PIC 2CAPE GRECO PIC 3

CAPE GRECO PIC 4